Tämä kuva on Ateenasta juna-asemalta. Matka Joensuusta Ateenaan kesti meillä yhteensä noin 25 tuntia. Läksimme junalla Joensuusta Helsinkiin, josta jatkoimme lentämällä Ateenaan. Saavuimme Kreikkaan puolilta öin, jonka jälkeen odotimme kentällä aamukuuteen ja läksimme bussilla kohti juna-asemaa. Tai niin ainakin luulimme :) Kun bussi oli päätepysäkillä, huomasimme että olimme saapuneet satamaan. Sieltä otimme metron toiselle metroasemalle, josta pääsimme vihdoin ja viimein juna-asemalle.

Itse junamatka Ateenasta Karditsaan oli jo oma lukunsa. Saimme ostettua liput, mutta ennen kuin pääsimme matkaan, meille paljastui että juna oli täysi eikä meillä ollut istumapaikkoja. Näin ollen ainoa vaihtoehto oli istua lattialla, koko 5 tuntia mitä matka kesti. Olimme ajatelleet, että ihastelemme maisemia junamatkalla mutta se jäi vain haaveeksi. Välillä kun lepuutin takapuolta seisomalla näin ikkunasta mahtavia unikkoketoja, omalla tavallaan kauniita talojen raunioita ja mitä vaihtelevempia vuoristomaisemia. Junamatka ei ollut kallis,  7€ opiskelijalta. Tosin ne istumapaikat olisivat olleet todella mukavat, ilmeisesti lippu pitäisi ostaa vähintään 3 päivää aikaisemmin jos ei halua matkata junan lattialla. Nukkuminen muualla kuin sängyssä ei minulta onnistu, joten torkuin vaivaiset puoli tuntia koko 25 tunnin matkustamisen aikana ja kaikenkaikkiaan valvomista kertyi ennätykselliset 38 tuntia. Tämä oli siis lyhyt versio koko matkanteosta, myöhemmin lisää, myös enemmän kaikenlaisista "ongelmista" mitä olemme tähän asti kokeneet. Ja vasta viikko takana:)

Tämä kuva on siis Karditsan juna-asemalta, taustalla näkyvät kaupunkia ympäröivät vuoret joille näkyvyys on usein utuinen.

Unikkoja kasvaa täällä kuin voikukkia Suomessa, jokainen tienpenkere kukkii punaisena, ihanaa..

Söimme vappupäivänä paikallista ruokaa, grillattua lammasta, tarjolla oli myös lampaan pää. Liha oli hyvänmakuista, vaikka siinä ei ollutkaan juuri niemeksikään mausteita.

Näitä köynnösruusuja kasvaa lähestulkoon jokaisen talon pihassa ja ne ovat aivan mahtavia. Voisin kuvata niitä loputtomiin..

Ruusuja, ruusuja..

Paikallisilla on hassu tapa muuttaa puolivalmiisiin taloihin, ilmeisesti heidän ei tarvitse maksaa kiinteistöveroja niin kauan kuin talo ei ole valmis.

Ja jotta todella tuntisimme olevamme ulkomailla, palmuja :)