1242561445_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilisaamuna oltiin pihalla vaille kahdeksan, tarkoituksena lähteä rannalle Neo Poriin. Kuitenkin kreikkalaiseen tapaan uudet ystävämme olivat nukkuneet pommiin ja päättivät jättää koko reissun väliin. Niinpä me pyysimme vartijaa( valvovat asuntoloita yötä päivää) soittamaan taksin.Vaikka meillä on kreikkaiset puhelinlittymät, taksikuskit eivät juuri puhu englantia mikä tekee kyydin tilaamisesta mahdotonta.

Ostimme junaliput Larissaan ja koska olimme myöhästyneet paikallisjunasta, ei auttanut kuin ostaa kalliimmat (8,20 €) liput Intercityyn. Onneksi tutustuimme asemalla kreikkaiseen tyttöön, ilman häntä emme olisi saaneet ostettua junalippuja. Tiskillä oleva mies heittäytyi hankalaksi, ei puhunut ollekaan englantia, eikä myöskään suostunut antamaan opiskelija-alennusta. Kansainvälinen opiskelijakortti kun ei hänelle kelvannutkaan :) Onneksi saamme maanantaina täältä koululta opiskelijakortit, joiden pitäisi kelvata joka puolella Kreikkaa. Matkan aikana kävi myös ilmi, että matkalla piti vaihtaa junaa. Tämäkin tieto olisi mennyt meiltä täysin ohi ilman tytön apua.

Perillä Larissassa totesimme että keli oli liian pilvinen rannalle menoon, joten päätimmme jäädä ostoksille Larissaan. Olimme kuulleet että kaupugissa on H&M, joten kysyttyämme tien keskustaan aloimme etsiä kauppaa. Vaatekauppa löytyi ja ostoksiakin tarttui mukaan 50 euron edestäNolostunut Oli ihanaa asioida "tutussa" kaupassa, koska valikoima on samanlainen ja kokojakin löytyy. Löysin myös  suhteellisen halvalla (22€) "gladiaattorisandaalit" eräästä kenkäkaupasta, kengät istuivat jalkaani kuin nakutettu ja ovat todella kevyen tuntuiset.

Matkalle juna-asemalle poikkesimme syömään, saimme paikallisilta miehiltä mukavaa ja ehkä jopa hieman lipevää kohtelua :) Olisivat halunneet laittaa meidän kuvat nettisivujen mainokseen. Saimme myös pizzapalat amistiaisiksi kun odottelimme tilaamamme ruoan valmistumista.

Yksi asia mistä en oikein pitänyt Larissassa olivat kerjäläiset. Täällä Karditsassa niitä ei ole näkynyt ollenkaan, mutta Larissassa liiankin kanssa. Pysähdyimme syömään puistoon ja eikö siihen ensimmäisen minuutin aikana ilmestynyt mies kerjäämään. Parin minuutin päästä paikalle ilmestyi  nainen ja poika, jotka sinnikkäästi yrittivät saada tupakkaa ja rahaa. Päätimme siirtyä murkinoimaan jonnekkin muualle. Myös muita hulluja oli liikenteessä vähän turhan paljon, jopa Ateenan juna-asema oli paljon "normaalimpi" paikka verrattuna Larissaan.

Juna-asemallla olevalta kioskilta yritin ostaa postimerkkejä mutta turhaan. Pakko kai se on hyväksyä, että täällä ei saa ostettua postimerkkejä kuin posteista. Näimme mustia, todella isoja kimalaisia(?), otin ystäväni kameralla muutaman kuvan, mutta ne ovat edelleen siellä kamerassa. Lisään ne siis myöhemmin :)

1242679436_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä lupaamani pörriäisen kuva:) Otus oli noin 3-4 cm pitkä, näytti mustalta kimalaiselta..

Odottelimme junaa 3-4 tuntia, tapoimme aikaa muun muassa aseman kahviossa. Junalippu takaisin oli halpa, opiskelija-alennuksen kanssa( jonka tiskin takana ollut nainen antoi mukisematta) 1,80 €. Otettiin taksi juna-asemalta koululle, sopivasti katsomaan euroviisuja :) Tänään nukuttikin ihan kiitetettävän hyvin, unta riitti puolille päivin asti. Tämä kuuma ilma saa ainakin minut tavallista väsyneemmäksi. Jotta täällä ei aina olisi pelkkiä kukan kuvia, tässä myös auton kuva jonka nappasin junasta. Se oli vaan jotenkin niin hauskan näköinen :) Liekö Fiat tai Lada??

1242561521_img-d41d8cd98f00b204e9800998e